motorrijder duitseweg

Motorrijden

Op de website heb ik een aantal pagina’s gecreëerd die belangrijk zijn bij het motorrijden. Deze pagina heeft een aantal onderliggende pagina’s, zoals motoronderhoud, bandeninformatie, opleiding en cursus en een pagina die algemeen heet. Op deze pagina’s kun je informatie vinden die belangrijk zijn voor een motorrijder. Uiteraard blog ik ook regelmatig over informatie die je op deze pagina’s terugvindt, maar dit is in een minder gestructureerde vorm en ook minder algemeen.

De informatie is interessant voor beginnend en gevorderd motorrijder. Als voorbeeld neem ik opleiding en cursus. Op deze pagina vindt je informatie voor een iemand die het motorrijbewijs wil halen, maar ook informatie voor gevorderde motorrijders die nog beter motor willen leren rijden. Denk bijvoorbeeld aan een slipcursus.

Als motorrijder raak je nooit uitgeleerd. Er komen bijvoorbeeld altijd nieuwe producten op de markt die zeker de moeite waard zijn om je in te verdiepen. Die het motorrijden vergemakkelijken, verbeteren en veiliger maakt. Vaak gaat dit om verbeteringen op het gebied van veiligheid, maar ook op gebieden zoals communicatie en zo zijn er nog veel meer dingen te noemen. Op dit laatste punt bijvoorbeeld is de laatste jaren veel voortgang geboekt. Communicatie middelen die kilometers ver rijken door nieuwe bluetooth technologie. Dit had je vroeger niet. Of het navigatiesysteem dan. Dit is een product waar je het eigenlijk niet meer over hebt. Een navigatiesysteem is op vandaag de dag normaal. Maar het is wel een perfect punt als voorbeeld. Denk maar eens aan vroeger. Toen je nog alles met de kaart moest doen. Of hoe de meesten het deden als ze niet te ver weg gingen gewoon borden volgen. Als je op dit punt vroeger vergelijkt met nu dan is er zeker veel voortgang geboekt. Het punt dat ik met deze pagina wil maken is dat het voor elke motorrijder interessant is om je horizon te verbreden en te blijven lezen over nieuwe ontwikkelingen. Zeker ook op het gebied van motoronderhoud is er altijd wel iets bij te leren. Als is het maar een nieuwe methode om iets gemakkelijk te vervangen. Er is altijd nieuws! Mijn tip is lees ook regelmatig motorbladen, want anders dan mij hebben die jongen een redactie die veel onderzoek doet en toch wel vaak de juiste informatie op het juiste moment te plaatsen. Ook weten zij het goed over te brengen. Veel van wat ik schrijf is ook geïnspireerd op motorbladen. Daar doe ik ook nieuwe inzichten op. Dat is ook heel natuurlijk, want als je met een hobby bezig bent dan zoek je de juiste bronnen op en voor mij zijn dit motorbladen, maar ook websites, blogs en zeker ook youtube video’s waar ik veel uithaal.

Een maat van me vroeg laatst waarom ik bijvoorbeeld over banden een pagina had gecreëerd. Toen zei is dat dit een van de belangrijkste onderdelen is van een motor. Want met kale banden ben je een gevaar op de weg en dan met name voor jezelf. Ik zie veel mensen nog steeds voorzichtig rijden als het heeft geregend. Ok, als het lang niet geregend heeft dan let ik ook op, maar als het al een tijd je regent dan rij ik niet veel anders dan als het droog is. Waarom? Omdat als je goede motorbanden hebt je rustig gewoon kunt blijven rijden. Maar wat voor banden en tips hierover etc. tja dat lees op bandeninformatie.

Eigenlijk is er verder niet meer veel te vertellen over deze pagina, want als je meer wil weten over motorrijden dan moet je de onderliggende pagina’s hebben.